Doek valt voor aanbieder SIZZ

SIZZ, de provider die Vodafone en RTL hadden opgericht om speciaal de vrouwenmarkt aan te boren, houdt op te bestaan. De twee giganten trekken de stekker uit het bedrijf. Daarmee haalt SIZZ niet de beoogde bestaanstermijn van vijf jaar die Vodafone en RTL in gedachten hadden bij de oprichting in februari 2011.

SIZZ zal na 1 juni geen nieuwe klanten meer aannemen. Lopende mobiele abonnementen zullen aan het eind van de contracttermijn worden beëindigd zonder mogelijkheid van verlenging. Klanten met een SIZZ abonnement krijgen van Vodafone een aanbieding.

Ondanks de vervroegde beëindiging van SIZZ laten Vodafone en RTL weten tevreden te zijn over de samenwerking. Het bedrijf werd in 2011 in het leven geroepen om een nieuwe doelgroep met smartphones in aanraking te brengen, zo verklaarde een medewerker van Vodafone tegenover Nu.nl. SIZZ onderscheidde zich door het gratis aanbieden van RTL-programma’s die via RTL gemist op de smartphones te zien waren. Bepaald verkeer via internet mag echter geen voorrang krijgen en ook niet in prijs verschillen van vergelijkbaar aanbod. Dat er controverse was ontstaan omdat het aanbieden van gratis streaming content van RTL mogelijk in strijd is met deze neutraliteit, heeft niets te maken met het stopzetten van SIZZ.