Goedkoop Internet abonnement?

Een goedkoop internet abonnement is tegenwoordig sneller gevonden dan je denkt. Bovendien is tegenwoordig goedkoop internet heel makkelijk te vinden, omdat veel aanbieders stunten met hun prijzen in de hoop meer klanten te trekken. Dat betekent extra lage prijzen voor dezelfde service! Let wel op: deze goedkope internet abonnementen hebben ieder hun eigen voorwaarden. Die lopen soms in grote lijnen en soms op details uiteen. Hierover lees je hieronder uitgebreid meer.

Aanbieding van de week: t/m zondag geldig!

Ziggo Alles-in-1 Plus 1 jaar met 60 euro cashback

Goedkope internetproviders

Voor een goedkoop internet abonnement kun je tegenwoordig bij een groot aantal providers terecht. Het aanbod in snelheid en pakketten verschilt bij deze providers per aanbieder. Zo zijn er providers die in bepaalde gebieden of een bepaald pakket aan diensten niet aanbieden, of helemaal geen diensten aanbieden. Ook kun je bij sommige providers niet alle pakketten vinden (over de verschillende pakketten lees je hieronder meer). Heb je een voorkeur voor een provider? Kies die dan hieronder uit. Bekijk je liever de beste aanbiedingen? Ga naar onze pagina met internetproviders.

Lees ook onze ervaringen

Wil je weten hoe een bepaalde provider van een goedkoop internet abonnement bij ons scoort? Lees dan onze ervaringen. Ga direct naar:

Looptijd goedkoop internet abonnement

Een goedkoop internet abonnement kan met verschillende looptijden worden afgesloten. Vaak is de termijn 1 of 2 jaar, waarbij de looptijd van invloed is op de maandelijkse prijs die je betaalt per maand. Net als bij mobiele telefoon abonnementen geldt: hoe langer de looptijd van je abonnement is, des te lager je maandbedrag. Maar dat is niet het enige dat van invloed is op de prijs van je goedkope internet abonnement.

Snelheid goedkoop internet abonnenment

Hoe goedkoper je internet abonnement, des te lager de snelheid is. Aan die regel kun je vasthouden. Nu kan de prijs van een internet abonnement met een hogere snelheid bij een bepaalde aanbieder goedkoper zijn dan een minder snel abonnement bij een andere aanbieder. Vergelijk daarom niet alleen de snelheden, maar ook de aanbieders als je op zoek bent naar een goedkoop internet abonnement.

Tip: kies bij je goedkope internet abonnement de snelheid een beetje ruim. Je wilt namelijk niet dat je internet begint te haperen als je een keertje een paar dingen tegelijk zit te doen. Met ‘ruim kiezen’ bedoelen we overigens niet dat je 500Mbps moet kiezen als je denkt aan 25Mbps genoeg te hebben, maar een paar Mbps of procenten bovenop de snelheid die je dacht nodig te hebben, kan geen kwaad.

Let op: postcode van invloed op bereikbaarheid

Of een bepaald goedkoop internet abonnement beschikbaar is, is van invloed op waar je woont. Zo leveren bepaalde aanbieders niet landelijk en zijn er landelijk opererende aanbieders waarvan de producten niet door het hele land verkrijgbaar zijn. Dit kun je vaak snel achterhalen door je postcode in te vullen op de website van de aanbieder van het goedkope internet abonnement.

Internet abonnement i.c.m bellen en / of tv

Je kunt je internet abonnement bovendien combineren met allerlei andere mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor los internet, maar het is ook mogelijk om je internet abonnement af te sluiten in combinatie met bijvoorbeeld televisie of telefoon. Bekijk deze mogelijkheden, want een pakket waarin je deze verschillende diensten combineert, kan veel goedkoper zijn dan allemaal losse abonnementen voor bijvoorbeeld je internet, tv en telefoon.

Internet en tv

Bij een goedkoop internet abonnement kun je vaak net zo voordelig tv afsluiten (het zogenaamde internet en tv). Ook deze pakketten kunnen weer enorm verschillen. Zo heb je verschillende zenderpakketten. Ben je bijvoorbeeld een sportliefhebber of kijk je graag films? Of misschien volg je het reilen en zeilen van Hollywoodsterren graag. Al deze verschillende zenders zitten soms (deels) standaard verwerkt in het tv-pakket, maar moet je andere keren apart afsluiten. Uiteraard is dit behoorlijk van invloed op de prijs, waardoor je eens zo goedkope internet abonnement ineens behoorlijk in de papieren kan gaan lopen.

Internet en bellen

Misschien combineer je liever je goedkope internet abonnement met een abonnement voor vaste telefonie (internet en bellen). Vaak zijn hiervoor de opties beperkt. Over het algemeen is er een mogelijkheid tot onbeperkt bellen. Lees wel goed de kleine lettertjes van de aanbieder na om te kijken wat ‘onbeperkt bellen’ inhoudt! Dit geldt overigens ook voor alle andere facetten van je goedkope internet abonnement, want je wilt niet voor ongewenste verrassingen komen te staan.

Alles in 1 (internet, tv en bellen)

Als je een goedkoop internet abonnement wilt waarbij je ook nog eens maximaal voordeel haalt uit je andere diensten, dan is een alles in 1-pakket wellicht de beste keuze. Je krijgt dan internet, tv en telefoon in 1 pakket voor 1 vaste, lage maandelijkse prijs. Hiermee bespaar je niet alleen op je tv en telefoon, maar je hebt daarnaast alles onder 1 dak. Dat betekent 1 klantenservice bij vragen en problemen en 1 maandelijkse factuur om je administratie lekker overzichtelijk te houden. Wel zo makkelijk, zeker als je bedenkt dat je ook nog eens bespaart! Op die manier wordt je goedkope internet abonnement helemaal voordelig.

Internet abonnementen met vaste lage prijzen

Geen succes? Probeer dan deze vergelijker: