Internetproviders

Internetproviders zijn de aanbieders van internet. Bij deze providers kun je de verschillende internetpakketten afsluiten. Ondanks dat de naam wellicht anders doet vermoeden, kun je ook gecombineerde pakketten met internet, tv en / of telefonie afsluiten bij deze internetproviders.

Nederland telt vele internetproviders die allemaal verschillen op diverse gebieden. Zo zijn er verschillen tussen de aanbieders op het gebied van internetsnelheid, service, aanbod en exploitatiegebied. Zo zijn sommige internetproviders alleen in bepaalde gebieden actief. Welke internetproviders actief zijn in jouw regio, kun je eenvoudig achterhalen door je postcode in te voeren bij de desbetreffende internetprovider.

Aanbieding van de week: t/m zondag geldig!

Andere vaste lage prijs

Alles in 1 top 300x250

Onze internetproviders

De internetproviders die je op GoedkoperBellen.nl vindt, zijn de meest vooraanstaande aanbieders van internet en allemaal vergeleken door ons. Maak een keuze uit onze internetproviders:

Canaldigitaal

Canaldigitaal is ooit als televisieaanbieder begonnen, maar nu ook als internetprovider actief. Vooral internet en tv en het ‘alles in 1’-pakket van deze internetprovider zijn populair. Lees meer over Canaldigitaal.

Fiber Internet

Deze relatief nieuwe internetprovider wil de markt veroveren met snel en ecologisch verantwoord, duurzaam internet. Fiber belooft het energieverbruik laag te houden, terwijl de up- en downloadsnelheid tot de hoogste in de markt behoren. Dit alles wordt bereikt dankzij glasvezelinternet. Lees meer over Fiber Internet.

KPN

Ooit was KPN de enige telefoonaanbieder op de Nederlandse markt, nog ver voordat internet en mobiele telefonie bestonden (toen nog als PTT). Inmiddels is het landschap van de communicatie flink veranderd en is ook KPN actief als internetprovider. Internet kun je bij KPN krijgen in combinatie met tv en natuurlijk vaste telefoon. Lees meer over KPN.

Online

Online doet zijn naam eer aan, en zorgt als internetprovider dat jij – jawel – online kunt zijn. De internetsnelheden die worden aangeboden, zijn 10, 30 en 50 Mbps. Houd ook de speciale aanbiedingen van deze aanbieder in de gaten! Lees meer over Online.

Scarlet

Wereldwijd is Scarlet een grote internetprovider en ook in Nederland krijgt de aanbieder steeds meer voet aan de grond. Scarlet was een van de eerste aanbieders die bekendheid verwierf met goedkope internetpakketten in combinatie met tv en telefonie. Lees meer over Scarlet.

Tele2

Ooit begonnen in Nederland door een bom te leggen onder de telefoniemarkt door – aanvankelijk via een speciaal doorkiesnummer – het bellen goedkoper te maken, maar inmiddels uitgegroeid tot een van de meer serieuze spelers tussen de internetproviders. Met veel interessante pakketten en aanbiedingen. Lees meer over Tele2.

Telfort

Telfort adverteert vooral met lage prijzen en dat zie je ook terug in de internetpakketten. Als internetprovider is deze aanbieder relatief nieuw, maar zeker niet onbelangrijk. Lees meer over Telfort.

UPC

Bijna onlosmakelijk verbonden met het begrip internet is internetprovider UPC. Met een ruim aanbod aan pakketten waarbij tv en telefonie ook tot de mogelijkheden behoren, kun je vrijwel altijd bij UPC vinden wat je zoekt. Lees meer over UPC.

Vodafone

Een van de belangrijkste spelers op de wereldwijde mobiele telefoonmarkt is ook een grote naam in internetland aan het worden. Met razendsnel internet tot wel 500 Mbps (dat is geen tikfout, vijfhonderd megabit per seconde!) zal het Vodafone vast lukken om flink naam te maken als internetprovider. Lees meer over Vodafone.

XS4ALL

Al jaren loopt XS4ALL voorop als internetprovider. Al 4 keer op rij werd XS4ALL als beste aanbieder van ‘alles in 1’-pakketten gekozen. Ook het internet van deze provider is al 20 keer als beste getest en XS4ALL heeft het laagste storingspercentage van Nederland. Lees meer over XS4ALL.

Ziggo

Een van de grotere internetproviders van ons land is Ziggo met ruim 2,8 miljoen aansluitingen, waarvan 1,9 miljoen breedband. Met snelheden tot 150 Mbps zul je niet snel verlegen zitten om extra bandbreedte. Lees meer over Ziggo.

Lees ook onze ervaringen

Hoe scoort een bepaalde internetprovider bij ons? Lees onze ervaringen:

Hulp bij uitzoeken internetprovider

De lijst internetproviders is lang en weinig transparant voor de gemiddelde internetter. We kunnen ons voorstellen dat het behoorlijk wat uitzoekwerk kan vergen om te ontdekken welk internetpakket het beste past bij jouw wensen en behoeften. Lees hieronder meer over hoe je een keuze kunt maken uit alle verschillende internetproviders.

Welke internetprovider is in jouw regio actief?

Welke internetprovider het beste bij jou past, is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Zo is allereerst, zoals hierboven ook vermeld staat, belangrijk of een desbetreffende aanbieder wel bij jou in de regio actief is. Dat kun je ontdekken door je postcode op de site van de internetprovider in te vullen. Als je een provider hebt gevonden die in jouw regio actief is, kun je de volgende stap zetten in het maken van je selectie: de snelheid van je internet bepalen.

Snelheid van het internet

Tussen de internetproviders kan de snelheid van de internetverbindingen behoorlijk uiteenlopen. Als je echt op zoek bent naar een snelle internetverbinding, dan zul je een van de aanbieders van glasvezelinternet moeten kiezen. Daarbij kunnen de snelheden oplopen tot wel 500 Mbps. Vaak zul je echter met een internetsnelheid van rond de 25 Mbps ruimschoots voorzien. Alleen als je met meerdere personen tegelijk online zit te downloaden, streaming video kijkt (op bijvoorbeeld YouTube) of zware games speelt, dan is het raadzaam om voor een snellere internetverbinding te kiezen. Grote gezinnen en studentenhuizen kiezen bijvoorbeeld vaak voor de duurdere en snellere pakketten van internetproviders.

Aanvullende diensten in je internetpakket

Veel internetproviders geven je de keuze om digitale televisie of vaste telefonie aan je internetpakket toe te voegen. Deze extra diensten zijn vaak in combinatie met een internetabonnement goedkoper om af te nemen en kun je bij de meeste internetproviders dan ook gewoon tegelijk met je internet afsluiten. Wat de kosten zijn van de vaste telefonie of digitale televisie en welke zenderpakketten je bij de digitale televisie krijgt, is verschillend per internetprovider.

Over GoedkoperBellen.nl

Internetproviders nemen een steeds belangrijkere plek in onze dagelijkse communicatie in. Tegenwoordig vindt verreweg de meeste communicatie plaats via mobiele telefoons en internet. GoedkoperBellen.nl is de onafhankelijke vergelijker die abonnementen vergelijkt. Je vindt bij ons de beste aanbiedingen van internetproviders voor zowel basis internetpakketten als abonnementen met internet, telefonie en/of tv. Hierdoor hoef je zelf niet meer op zoek en kun je in één oogopslag je keuze maken uit de meest geschikte internetproviders.

Leave a Reply

*